Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Toto je recept na nejlepší sekanou na světě, která nepraskne.
Ingredience
- 500 g mletého vepřového masa
- 250 g mletého hovězího masa
- 2 ks vajíčka
- 1 ks velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 krajíc staršího chleba
- mléko
- sůl a pepř
- mletá paprika
- Majoránka
- máslo
- Strouhanka na obalení
Nejnovější letáky
Postup
Nejdřív si na másle dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Zde platí pravidlo, že čím déle cibuli opékáte, tím je chuť lepší.
Pak přidáme prolisovaný česnek, ale s tím už tolik neotálejte, aby nám nehořel. Poté cibuli s česnekem necháme vychladnout.
Mezitím si ve větší míse smícháme mleté maso, vajíčka, majoránku, papriku a namočený chleba v mléku. Nezapomeňte, je důležité, aby byl chléb dobře promíchaný s masem, čím lépe to uděláte, tím lépe váš pokrm drží po upečení pohromadě.
Do směsi pak přidáme osmaženou cibuli s česnekem, osolíme, opepříme a opět dobře promícháme. Výslednou směs si na chvíli odložíme do lednice, aby se chutě propojily.
Po vyndání směsi z lednice pak vytvarujeme obdélníkový tvar a z jedné strany ho obalíme ve strouhance. Tím získá sekaná pevnější strukturu a krásně zkřupavý povrch.
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a pečeme asi 45 minut, dokud sekaná není zlatohnědá. Servírujeme s bramborovou kaší.