INZERCE

Nejlepší povidla v troubě

Tento recept na tradiční české povidla v troubě je jednoduchý a nevyžaduje mnoho práce. Výsledné povidla mají skvělou chuť a s vypadají úchvatně. Skvělé na dezerty, pečení nebo jen tak ke chlebu.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 5 kg švestek Přidáno do
  • cukr (volitelný, záleží na sladkosti švestek) Přidáno do
INZERCE

Postup

315 min.
1. Krok

Švestky omyjte, ostraněte kameny a nakrájejte na malé kusy.

2. Krok

V kastrolu je rozmixujte poněkud hladké (můžete nechat i menší kousky).

3. Krok

Švestky dejte do většího pekáče, ideálně hlubšího.

4. Krok

Pekáč dejte do předehřáté trouby na 180°C a nechte peč/dusit, dokud švestky nezeznatelní (přibližně 5 hodin). Občas promíchejte.

5. Krok

Pokud jsou vaše švestky hodně kyselé, můžete přidat trochu cukru, ale není to nutné.

6. Krok

Po upečení povidla zchladnou a ztuhnou. To je v pořádku, stačí je před podáváním opět zahřát.

7. Krok

Chtěli byste také jinačí variantu? Vyzkoušejte nejlepší jablečná povidla v troubě! Jsou taktéž stejně jednoduchá a chutná!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

564 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty