Nejlepší povidla v troubě
Tento recept na tradiční české povidla v troubě je jednoduchý a nevyžaduje mnoho práce. Výsledné povidla mají skvělou chuť a s vypadají úchvatně. Skvělé na dezerty, pečení nebo jen tak ke chlebu.
Ingredience
- 5 kg švestek
- cukr (volitelný, záleží na sladkosti švestek)
Nejnovější letáky
Postup
Švestky omyjte, ostraněte kameny a nakrájejte na malé kusy.
V kastrolu je rozmixujte poněkud hladké (můžete nechat i menší kousky).
Švestky dejte do většího pekáče, ideálně hlubšího.
Pekáč dejte do předehřáté trouby na 180°C a nechte peč/dusit, dokud švestky nezeznatelní (přibližně 5 hodin). Občas promíchejte.
Pokud jsou vaše švestky hodně kyselé, můžete přidat trochu cukru, ale není to nutné.
Po upečení povidla zchladnou a ztuhnou. To je v pořádku, stačí je před podáváním opět zahřát.
Chtěli byste také jinačí variantu? Vyzkoušejte nejlepší jablečná povidla v troubě! Jsou taktéž stejně jednoduchá a chutná!