INZERCE

Zdroj: Freepik

Nejlepší perníkové sušenky vůbec

Chutné a pikantní perníkové sušenky, dokonalé pro svátky nebo kdykoli potřebujete sladkou pochoutku. Díky zázvorovému kandisu mají sušenky příjemný kopanec.

INZERCE

Ingredience

porce
24
  • 2 šálky Univerzální mouka Přidáno do
  • 1 čajová lžička prášek do pečiva Přidáno do
  • 12 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 1 čajová lžička mletý zázvor Přidáno do
  • 12 čajová lžička Mletá skořice Přidáno do
  • 14 šálek Kandovaný zázvor, jemně nasekaný Přidáno do
  • 34 šálek Nemaslá máslo, pokojová teplota Přidáno do
  • 1 šálek Krystalický bílý cukr Přidáno do
  • 1 velké vejce Přidáno do
  • 14 šálek Melasa Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 350 stupňů (175 stupňů Celsius). Vyložte dva pekáče papírem na pečení.

2. Krok

Do velké mísy smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl, mletý zázvor a skořici.

3. Krok

V oddělené míse ušlehejte máslo a cukr do nadýchané konzistence. Poté zašlehejte vejce, následováno melasou, dokud není směs rovnoměrně spojená.

4. Krok

Postupně přidávejte suché ingredience do mokrých, míchejte pouze do zapracování. Vmíchejte nasekaný kandovaný zázvor.

5. Krok

Těsto vyválejte do koulí o velikosti 1 palce (2,5 cm), poté je obalujte v krupicovém cukru. Položte je přibližně 2 palce (5 cm) od sebe na připravené pečicí plechy.

6. Krok

Pečte asi 10-12 minut nebo dokud nebudou sušenky nadýchané a mírně zlatavé. Po vyjmutí z trouby budou měkké, ale jak se ochlazují, zpevní se. Nechejte je několik minut vychladnout na pečícím plechu, než je přeneste na mřížku k úplnému vychladnutí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty