Zdroj: Freepik
Nejlepší perníkové sušenky vůbec
Chutné a pikantní perníkové sušenky, dokonalé pro svátky nebo kdykoli potřebujete sladkou pochoutku. Díky zázvorovému kandisu mají sušenky příjemný kopanec.
Ingredience
- 2 šálky Univerzální mouka
- 1 čajová lžička prášek do pečiva
- 1⁄2 čajová lžička sůl
- 1 čajová lžička mletý zázvor
- 1⁄2 čajová lžička Mletá skořice
- 1⁄4 šálek Kandovaný zázvor, jemně nasekaný
- 3⁄4 šálek Nemaslá máslo, pokojová teplota
- 1 šálek Krystalický bílý cukr
- 1 velké vejce
- 1⁄4 šálek Melasa
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 350 stupňů (175 stupňů Celsius). Vyložte dva pekáče papírem na pečení.
Do velké mísy smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl, mletý zázvor a skořici.
V oddělené míse ušlehejte máslo a cukr do nadýchané konzistence. Poté zašlehejte vejce, následováno melasou, dokud není směs rovnoměrně spojená.
Postupně přidávejte suché ingredience do mokrých, míchejte pouze do zapracování. Vmíchejte nasekaný kandovaný zázvor.
Těsto vyválejte do koulí o velikosti 1 palce (2,5 cm), poté je obalujte v krupicovém cukru. Položte je přibližně 2 palce (5 cm) od sebe na připravené pečicí plechy.
Pečte asi 10-12 minut nebo dokud nebudou sušenky nadýchané a mírně zlatavé. Po vyjmutí z trouby budou měkké, ale jak se ochlazují, zpevní se. Nechejte je několik minut vychladnout na pečícím plechu, než je přeneste na mřížku k úplnému vychladnutí.