INZERCE
Nejlepší linecké sušenky s mákem
Tyto vynikající babiččiny linecké koláčky musíte opravdu vyzkoušet ! Cukroví, které nesmí chybět na štědrovečerním stole.
INZERCE
Ingredience
porce
40
- 250 g máslo
- Citronová kůra (bio)
- 1 pl Vanilkový cukr
- 110 g Moučkový cukr
- 2 žloutek
- 300 g Hladká špaldová mouka
- 3 pl mletý mák
- džem
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Máslo o pokojové teplotě utřete se žloutky, vanilkovým a moučkovým cukrem a kůrou z bio citronu.
2. Krok
Postupně přidávejte mouku a mák a vypracujte hladké těsto.
3. Krok
Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.
4. Krok
Druhý den těsto rozdělte na dvě části a každou rozválejte na tloušťku 3 cm. Formičkami vykrojte tvary a do každého z dalších tvarů udělejte malý otvor.
5. Krok
Pečte je několik minut při 150 °C, dokud nejsou krásně zlatavé.
6. Krok
Vychladlé sušenky slepujte marmeládou nebo krémem podle chuti.