INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Nejlepší kulajda
Nejlepší kulajda je tradiční česká polévka, která si získala srdce mnoha gurmánů díky své unikátní chuti a krémové konzistenci. Jedná se o hustou polévku, jejíž hlavními ingrediencemi jsou houby, brambory, kysaná smetana a koprová omáčka, obvykle ozdobená vejcem.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 400 g brambor
- 200 g čerstvých hub
- 1 ks cibule
- 2 Lžíce masla
- 2 Lžíce hladké mouky
- 1 lžička Soli
- 1 lžička pepře
- 8 ks vajec
- 4 Lžíce kysané smetany
- 1 hrst kopru
- 1 taška sušeného kopru
- 2 Lžíce octa
- 4 l vody
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Na másle osmahneme nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme nakrájené houby a orestujeme.
2. Krok
Přidáme nakrájené brambory a zalijeme vodou.
3. Krok
Povaříme do změknutí brambor.
4. Krok
Mezitím si v misce rozkvedláme 4 vejce, přidáme kysanou smetanu, ocet a sušený kopr. Směs přilijeme do polévky.
5. Krok
Zvlášť uvaříme vejce na tvrdo.
6. Krok
Polévku zahustíme směsí mouky s trochou vody, dochutíme solí a pepřem.
7. Krok
Nakonec kulajdu servírujeme s vejcem a posypeme ji čerstvým koprem.