Nejlepší korpus na dort
Tento jednoduchý korpus na dort, který je měkký, vláčný a výborně se kombinuje s různými náplněmi a polevami si zamilujete!
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 6 vajec
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na cca 180 °C a připravte si dortovou formu (průměr cca 22-24 cm) - vymažte ji máslem a vysypte trochou mouky.
Ve velké míse smíchejte cukr, vanilkový cukr a vejce.
Použijte ruční šlehač či mixér a šlehejte směs, dokud není světlá, nadýchaná a nezdvojnásobí svůj objem (trvá to obvykle 5-7 minut).
Ve druhé misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Postupně přidejte tuto směs do vaječné hmoty a jemně vše promíchejte, dokud není všechno dobře spojené.
Nalijte těsto do připravené dortové formy a vyrovnávejte povrch.
Pečte v předehřáté troubě po dobu cca 25-30 minut, nebo dokud je korpus krásně zlatavý a při jemném dotyku pružný.
Po upečení vyndejte korpus z trouby a nechte ho vychladnout ve formě asi 10 minut.
Poté ho opatrně vyndejte z formy a nechte úplně vychladnout na mřížce.
Jakmile je tento rychlý korpus na dort zcela vychlazený, můžete ho rozkrojit na dvě vrstvy a naplnit dle svého výběru (např. šlehačkou, ovocem, krémem).