Nejlepší hořčice z cukety
Cuketová hořčice je jedinečný recept, který využívá sezónní zeleniny k přípravě jedinečného a chutného prvkového stolu. Tento recept může být dosti překvapivý pro některé, ale rozhodně stojí za to vyzkoušet. Výsledkem je sladkokyselá a mírně kořeněná hořčice, která je skvělé doplňkem k jídlu.
Ingredience
- 1 velká cuketa
- 2 Lžíce soli
- 2 lžíce kurkumy
- 1 lžička mletých semínek koriandru
- půl lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mleté hořčice
- 4 Lžíce cukru
- 100 ml bílého octa
Nejnovější letáky
Postup
Cuketu oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme lžíce soli, zamícháme a necháme asi 2 hodiny odstát.
Po odstání opláchneme cuketu ve studené vodě a necháme dobře okapat.
Do cukety přidáme kurkumu, mletý koriandr, kmín, mletou hořčici, cukr a ocet. Dobře promícháme.
Připravenou hmotu naplníme do sklenic a uzavřeme.
Sklenice sterilizujeme ve vodě asi 20 minut.
Poté necháme hořčici z cukety odstát alespoň týden, než ji začneme konzumovat. Cuketová hořčice recept je u konce!