Nejlepší dort ze zakysané smetany
Nejlepší dort ze zakysané smetany je rozkošným dezertem s jemnou a lehkou texturou, který se vyznačuje svěžestí zakysané smetany a sladkou chutí dortového korpusu.
Ingredience
- 3 vejce
- 150 g cukru
- 1 vanilka cukr
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 500 g zakysané smetany
- 300 g cottage sýr
- 100 g masla
- 100 g cukru moučka
- 1 citron
- želatinový prášek
- 200 ml vody
- ovoce
Nejnovější letáky
Postup
Troubu předehřejte na cca 180 °C.
Bílky oddělte od žloutků a bílky ušlehejte do tuhého sněhu.
Postupně přidejte cukr a vanilkový cukr a stále šlehejte.
Žloutky pak odděleně vyšlehejte a přimíchejte je k bílkům.
Do směsi s bílkama postupně vmíchejte mouku s práškem do pečiva.
Těsto nalejte do vymazané a vysypané formy a vložte do předehřáté trouby.
Pečte cca 25-30 minut.
Mezitím připravte náplň. Zakysanou smetanu smíchejte s tvarohem, máslem, cukrem moučka a citronovou kůrou a šťávou. Rozpusťte želatinový prášek ve vodě a vmíchejte ho do směsi.
Dort vyndejte z trouby, nechte vychladnout a pak rozkrojte na dvě části.
Dolní část dortu potřete částí náplně a posypejte ovocem. Pokladte druhou částí dortu a potřete zbylou náplní. Znovu posypejte ovocem.
Dort nechte minimálně dvě hodiny vychladit v lednici.