Zdroj: arfo from Getty Images
Nakládané papriky
Recept na chutné nakládané papriky v oleji, které jsou vhodné jako příloha k hlavnímu jídlu.
Ingredience
- 10 ks červených paprik
- 6 lžic octa
- 4 lžic Soli
- 3 ks česneky
- 300 ml vody
- 1 Lžíce cukru
- několik kuliček pepře a nového koření
Nejnovější letáky
Postup
Papriky si důkladně omyjte, osušte a odstraňte stonek. Poté papriky vložte do větší skleněné nádoby, kterou budete následně uzavírat.
V malém hrnci smíchejte ocet, sůl, cukr a vodu a přiveďte směs k varu. Jakmile začne vřít, přidejte do nádoby s paprikami kuličky nového koření a celé česneky.
Pak přelijte horkou směsí papriky a stlačte je, aby byly ponořeny a obalené v nálevu. Tímto si zajistíte, že budou mít papriky dostatek chuti po nálevu a také budou krásně konzervované.
Uzavřete nádobu a nechte ji na chladném místě alespoň 3 dny, aby se chutě propojily a papriky se dobře naložily. Moje zkušenost mi říká, že čím déle je necháte odležet, tím jsou lepší.
Nakládané papriky pak využijte jako přílohu k hlavním jídlům nebo jako součást studené kuchyně. Věřím, že každý, kdo ochutná, si pochutná. Těším se na vaše zkušenosti a komentáře.