INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/UQM21nmyjbcR_6RxKJRF/5363966036f2c77772592487fc52f9.jpeg)
Nakládaná cuketa a lilek
NAKLÁDANÁ CUKETA a LILEK ➡️ je skvělý doplněk k grilovanému masu. Navíc si ji můžete připravit i týden před grilováním, protože po dozrání je ještě lepší 😉
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 ks cuketa
- 1 ks lilek
- 200 ml olivový olej
- 150 ml ocet
- 6 ks stroužek česneku
- 1 ks chilli papričky
- Petrželová natě
- sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Cukety a lilek nakrájím na 0,5 cm kolečka a opékám na suché pánvi dozlatova.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/UQM21nmyjbcR_6RxKJRF/c6493b74b6325fb0e9ad6c62b2048e.jpeg)
2. Krok
Mezitím si v míse smíchám olivový olej s octem, přidám tam 5-6 stroužků česneku, chilli papričku, petrželovou nať - vše nakrájeno na drobno a trochu soli.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/UQM21nmyjbcR_6RxKJRF/8d94cc4d1df890eb288c755af2d74b.jpeg)
3. Krok
Do tohoto nálevu pak vkládám opečenou zeleninu tak, aby byla celá ponořená. Nechám odstát alespoň přes noc. Nejlépe chutná pořádně vychlazená. 😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/UQM21nmyjbcR_6RxKJRF/842d886ea386ad7bf0806f4137c460.jpeg)