Zdroj: Pixabay: sohyae0
Mušle v omáčce z bílého vína
"Mušle v omáčce z bílého vína" je klasický recept na mořské plody, který mě nikdy nezklame. Kombinace čerstvých mušlí, voňavého česneku, jemného bílého vína a lehké pikantnosti chilli vloček je prostě neodolatelná. Ať už jako lehký hlavní chod, nebo jako součást vícechodového jídla, tento pokrm prostě vždycky chutná.
Ingredience
- 2 kg Mušle
- 2 šalotka
- 4 stroužky česneku
- 1 svazek Petržel
- 250 ml bílé víno
- 4 Tablespoon olivový olej
- sůl a pepř
- Chilli nebo pepřové vločky (podle chuti)
- 1 Bageta (sloužit)
Nejnovější letáky
Postup
Recept na mušle v omáčce z bílého vína připravíte tak, že mušle pečlivě očistíte pod tekoucí vodou. Tip: Odstraňte "vousky" (vláknité části, které vyčnívají z mušle) a vyhoďte všechny mušle, které jsou otevřené a po poklepání se nezavřou - pravděpodobně jsou mrtvé a nejsou bezpečné ke konzumaci.
Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Petrželku omyjte, osušte a nasekejte.
Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm šalotku a česnek, dokud nezměknou a nezačnou vonět.
Přidejte slávky a vařte, dokud se neotevřou. Nyní přilijte bílé víno a vše nechte asi 10 minut vařit. Tip: Neotevřené slávky vyhoďte - nejsou vhodné ke konzumaci.
Omáčku ochuťte solí, pepřem a chilli nebo pepřovými vločkami a vmíchejte polovinu petrželky.
Mušle v omáčce z bílého vína podávejte na hlubokých talířích, posypte zbylou petrželkou a podávejte s bagetou. Tip: Bageta se skvěle hodí k namáčení do lahodné omáčky z bílého vína!