Zdroj: somatuscani from Canva
Mrkvový krém
Tento vynikající a chutný recept na mrkvový krém z mrkve se stal jedním z mých oblíbených. Nejenže je polévka vynikající na chuti, ale také ji oceňuji pro jeji jednoduchost a rychlou přípravu.
Ingredience
- 500 g mrkví
- 1 kus velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 Lžíce olivového oleje
- 800 ml zeleninového vývaru
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravíme ingredience. Mrkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek na drobno nakrájíme.
V hrnci rozehřejeme olivový olej a na něm orestujeme cibuli s česnekem. Vlastně se nám tvoří základna polévky. Cibuli bychom měli restovat, dokud nezačne mírně hnědnout, to ji dodá tu správnou chuť.
Přidáme na kousky nakrájenou mrkev a rovněž ji orestujeme. Mrkev necháme na pánvi tak dlouho, až začne být měkká.
Poté mrkev zalejeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 20 minut do změknutí.
Jakmile je mrkev měkká, polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Pokud máte rádi hustší konzistenci, přidejte méně vody. Pak dochutíme solí a pepřem.