INZERCE

Mléčná rýže

Mléčná rýže je tradiční dezert, který se připravuje vařením rýže v mléce a přidáním cukru a dalších aromatických ingrediencí, jako je vanilka, skořice nebo citrónová kůra.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g rýže na mléčnou rýži Přidáno do
  • 1 l mléka Přidáno do
  • 1 vanilka lusk Přidáno do
  • 100 g cukru Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • skořice Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Rýži pořádně opláchněte vodou.

2. Krok

Do hrnce nalijte mléko, přidejte cukr, sůl a vanilkový lusk (rozřízněte a semínka vyškrábejte do mléka, lusk také přidejte do hrnce).

3. Krok

Hrnec přiveďte k varu a přidejte rýži.

4. Krok

Snížte plamen na nejnižší stupeň, aby se rýži vařila na mírném ohni.

5. Krok

Počkejte, až mléko rýži vsákne a rýže nezměkne (cca 25-30).

6. Krok

Odstavte z plotny a nechte rýži chvíli vychladnout.

7. Krok

Podávejte teplou nebo studenou, posypanou špetkou skořice.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty