INZERCE
Mléčná rýže
Mléčná rýže je tradiční dezert, který se připravuje vařením rýže v mléce a přidáním cukru a dalších aromatických ingrediencí, jako je vanilka, skořice nebo citrónová kůra.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 200 g rýže na mléčnou rýži
- 1 l mléka
- 1 vanilka lusk
- 100 g cukru
- špetka soli
- skořice
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Rýži pořádně opláchněte vodou.
2. Krok
Do hrnce nalijte mléko, přidejte cukr, sůl a vanilkový lusk (rozřízněte a semínka vyškrábejte do mléka, lusk také přidejte do hrnce).
3. Krok
Hrnec přiveďte k varu a přidejte rýži.
4. Krok
Snížte plamen na nejnižší stupeň, aby se rýži vařila na mírném ohni.
5. Krok
Počkejte, až mléko rýži vsákne a rýže nezměkne (cca 25-30).
6. Krok
Odstavte z plotny a nechte rýži chvíli vychladnout.
7. Krok
Podávejte teplou nebo studenou, posypanou špetkou skořice.