Mexický guláš recept
Mexický guláš je výborný pokrm plný chuti a koloritu. Je to jedno z nejznámějších jídel mexické kuchyně, které se skládá z hovězího masa, papriky, rajčat, fazolí a kukuřice. Je perfektní na rodinné večeře nebo setkání s přáteli, neboť je velmi nasycující a zároveň výživově bohatý.
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- 1 ks cibule
- 2 ks papriky
- 2 ks rajčata
- 1 plechovka fazolí
- 1 plechovka Kukuřice
- 2 Lžíce kukuřičné mouky
- 4 Lžíce olivového oleje
- Sůl, pepř mletá paprika chilli a oregano podle chuti
- 1 l vody
Nejnovější letáky
Postup
Maso omyjte a nakrájejte na kostky. Cibuli a papriku nakrájejte na drobno, rajčata na menší kousky.
V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm maso dohněda. Poté vyndejte maso a v tom samém oleji orestujte cibuli dozlatova.
Přidejte papriku, rajčata, fazole a kukuřici. Osolte, opepřete a přidejte mletou papriku, chilli a oregano. Poté přidejte maso zpět do hrnce.
Přidejte vodu a vařte asi hodinu, dokud není maso měkké. Během vaření guláš občas promíchejte.
Před podáváním přidejte kukuřičnou mouku, kterou jste předtím rozmíchali ve vodě, a guláš nechte na mírném ohni zhoustnout.
Mexický guláš podávejte horký, ideálně s chlebem.