INZERCE

Zdroj: Canva

Med z pampelišek

Máte rádi sladké a už vás nebaví cukr či jiná sladidla? Vyzkoušejte tento výborný recept na pampeliškový med! Pampeliškový med je velice zdravý a navíc se i zbavíte plevelu na své zahradě.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 100 pampelišek Přidáno do
  • 112 litru vody Přidáno do
  • 112 kg cukru Přidáno do
  • 2 Citrony Přidáno do
  • 2 Lžíce citronové šťávy Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

Nejprve opláchněte pampelišky pod tekoucí vodou a nechte je odkapat, aby se zbavily přebytečné vlhkosti.

2. Krok

Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu.

3. Krok

Přidejte pampelišky a nechte je vařit asi 10 minut.

4. Krok

Tím se uvolní jejich chuť a vůně.

5. Krok

Poté hrnec odstavte z ohně a nechte pampelišky vyluhovat ve vodě přikryté pokličkou.

6. Krok

Nechte je louhovat až 24 hodin, aby se vytvořil silný pampeliškový nálev.

7. Krok

Po uplynutí daného času přeceďte pampelišky pomocí jemného sítka či gázy.

8. Krok

Odstraňte veškeré pevné části a zbyde vám jen tekutý pampeliškový nálev.

9. Krok

Přesuňte pampeliškový nálev do čistého hrnce a přidejte cukr.

10. Krok

Pomalu zahřívejte směs na středním plameni, občas míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí.

11. Krok

Poté přidejte nastrouhanou kůru z citronů a jejich šťávu.

12. Krok

Míchejte a vařte směs cca 20-30 minut, dokud se nezredukuje a nezhoustne.

13. Krok

Měla by mít konzistenci hustého medu.

14. Krok

Hotový pampeliškový med přelijte do sterilizovaných sklenic a zavřete je pevně.

15. Krok

Poté nechte domácí pampeliškový med vychladnout na pokojovou teplotu.

16. Krok

Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2781 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

264 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty