INZERCE
Zdroj: Michael Edwards from Getty Images
Marináda na pečené kuře
Jednoduchá marináda, která se skvěle hodí na pečené kuře.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kus Kuře
- 4 stroužky Česnek
- 100 ml sójová omáčka
- 2 pl Med
- špetka soli
- špetka mletého černého pepře
- 2 pl Rostlinný olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
15 min.
1. Krok
Začněme přípravou marinády. V misce smícháme česnek prolisovaný lisem, sójovou omáčku, med, sůl a mletý černý pepř.
2. Krok
Osušte kuře papírovou utěrkou a lehce ho potřete rostlinným olejem.
3. Krok
Poté vložte kuře do mísy s marinádou a důkladně ho jí potřete. Můj tip je nechat kuře marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně však přes noc.
4. Krok
Před vložením do trouby nechte kuře vychladnout na pokojovou teplotu.
5. Krok
Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 1 až 1,5 hodiny, přesná doba pečení však závisí na velikosti kuřete. Během pečení nezapomeňte kuře občas potřít zbylou marinádou.