Zdroj: Pixabay
Losos ve smetanové omáčce
Jedná se o chutný a jednoduchý recept na losos se smetanovou omáčkou , který je obalen v bohaté smetanové omáčce s bylinkami. Toto jídlo je ideální pro večeři u speciální příležitosti, nebo jako zdravé a výživné jídlo během týdne.
Ingredience
- 4 Kusy lososa
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 středně velká cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 200 ml smetany na šlehání
- šťáva z poloviny citronu
- Nekolik větviček čerstvé petrželky, nasekané
- Nekolik větviček čerstvého kopru, nasekané
Nejnovější letáky
Postup
Lososa omyjte, osušte a ochuťte solí a pepřem.
Na pánvi přehřejte olivový olej a opékejte lososa na obou stranách, dokud není zlatohnědý a dobře upečený. Lososa vyjměte z pánve a odložte stranou.
Na stejné pánvi osmažte cibuli a česnek dozlatova.
K cibuli a česneku přidejte smetanu, citronovou šťávu a bylinky. Přiveďte k varu a nechte povařit pár minut, dokud se omáčka nesmírně nezredukuje.
Lososa vraťte zpět na pánev a nechte ho v omáčce jenom prohřát.
Podávejte lososa s omáčkou, posypaný čerstvou petrželkou a koprem. Toto jídlo velmi dobře chutná s vařenými bramborami nebo rýží. Smetanová omáčka s lososem je na světě!