Lívance recept bez droždí
Lívance bez droždí jsou snadno připravitelné a chutné palačinky, které se vyrábějí bez použití kvasnic nebo droždí. Tímto způsobem se nemusí čekat na kynutí těsta, což zrychluje celý proces přípravy.
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- 2 Lžíce kryštálového cukru
- půl lžičky soli
- 1 Lžíce oleje nebo rozpuštěného másla
Nejnovější letáky
Postup
Mouku vysypeme do mísy a smícháme s cukrem a solí.
Ve druhé míse rozšleháme vejce, přidáme mléko a olej nebo rozpuštěné máslo a dobře promícháme.
Pomalu přisypáváme moukovou směs a důkladně vše mícháme, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
Rozehřejeme pánvičku na střední teplotu a poté ji potřeme olejem nebo máslem.
Lžící nabíráme těsto a postupně ho lijeme na pánvičku.
Necháme péct asi 2-3 minuty, dokud na povrchu těsto nečne dělat bublinky a spodní strana lívanců nebude zlatavá.
Poté obracejme a pečeme ještě asi 1-2 minuty, dokud nebudou hotové.
Každý lívanec můžeme posypat cukrem, přelít medem nebo ovocem dle vlastní chuti.