INZERCE

Litá buchta

Litá buchta s tvarohem je tradiční český pečivo, které se vyznačuje hustou a kompaktní strukturou a má bohatou náplň často z ovocných nebo tvarohových ingrediencí. Litá buchta se často peče v podlouhlém tvaru a může být zdobena křupavou skořápkou a tradičním posypem z moučkového cukru.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 250 g cukru Přidáno do
  • 250 g masla Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 1 lžička prášku do pečiva Přidáno do
  • citron Přidáno do
  • 2 dl mléka Přidáno do
  • 100 g cottage sýr Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Máslo, cukr, vejce, citronovou kůru a šťávu utřeme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a trochu soli. Vše dobře promícháme.

2. Krok

Do připravené směsi vlijeme mléko a opět promícháme. Nakonec přimícháme tvaroh.

3. Krok

Formu na buchtu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Předem si můžeme formu předehřát v troubě, aby se těsto lépe upeklo.

4. Krok

Do připravené formy nalijeme těsto a pečeme cca 1 hodinu na 180 °C. Po upečení necháme buchtu chvíli vychladnout, než ji vyklopíme z formy.

5. Krok

Upečenou a vychladlou buchtu posypeme cukrem. Další skvělou volbou je také litá buchta s jablky.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty