INZERCE

Zdroj: schankz from Getty Images

Lilek na pánvi

Jednoduchý a chutný recept na lilka připraveného přímo na pánvi. Toto jídlo je ideální pro vegetariány nebo jako příloha k masu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 ks lilek Přidáno do
  • 4 lžíce olivový olej Přidáno do
  • 2 stroužky česnek Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
  • 12 lžička pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Lilek omyjte a nakrájejte. Posolte je a nechte odpočinout asi 20 minut. Tímto krokem se z lilku dostane hořká šťáva.

2. Krok

Na pánvi rozehřejte olivový olej. Česnek nakrájejte na tenké plátky a přidejte na pánvi. Nechte ho, aby získal zlatohnědou barvu, ale dávejte pozor, aby nezhořel.

3. Krok

Lílek osušte papírovými ručníky a přidejte na pánvi. Restujte ho z obou stran, dokud nebude měkký a zlatohnědý. Ochutnejte pepřem.

4. Krok

Podávejte ihned. Lilek na pánvi je vynikající s křupavým chlebem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty