INZERCE

Zdroj: schankz from Getty Images

Lilek na pánvi

Jednoduchý a chutný recept na lilka připraveného přímo na pánvi. Toto jídlo je ideální pro vegetariány nebo jako příloha k masu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 ks lilek Přidáno do
  • 4 lžíce olivový olej Přidáno do
  • 2 stroužky česnek Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
  • 12 lžička pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Lilek omyjte a nakrájejte. Posolte je a nechte odpočinout asi 20 minut. Tímto krokem se z lilku dostane hořká šťáva.

2. Krok

Na pánvi rozehřejte olivový olej. Česnek nakrájejte na tenké plátky a přidejte na pánvi. Nechte ho, aby získal zlatohnědou barvu, ale dávejte pozor, aby nezhořel.

3. Krok

Lílek osušte papírovými ručníky a přidejte na pánvi. Restujte ho z obou stran, dokud nebude měkký a zlatohnědý. Ochutnejte pepřem.

4. Krok

Podávejte ihned. Lilek na pánvi je vynikající s křupavým chlebem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty