INZERCE
Zdroj: schankz from Getty Images
Lilek na pánvi
Jednoduchý a chutný recept na lilka připraveného přímo na pánvi. Toto jídlo je ideální pro vegetariány nebo jako příloha k masu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 ks lilek
- 4 lžíce olivový olej
- 2 stroužky česnek
- 1 lžička sůl
- 1⁄2 lžička pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Lilek omyjte a nakrájejte. Posolte je a nechte odpočinout asi 20 minut. Tímto krokem se z lilku dostane hořká šťáva.
2. Krok
Na pánvi rozehřejte olivový olej. Česnek nakrájejte na tenké plátky a přidejte na pánvi. Nechte ho, aby získal zlatohnědou barvu, ale dávejte pozor, aby nezhořel.
3. Krok
Lílek osušte papírovými ručníky a přidejte na pánvi. Restujte ho z obou stran, dokud nebude měkký a zlatohnědý. Ochutnejte pepřem.
4. Krok
Podávejte ihned. Lilek na pánvi je vynikající s křupavým chlebem.