Zdroj: Pixabay mygraphx
Lentejas (španělská čočková polévka)
Tento recept na lentejas pochází přímo ze Španělska a s láskou ho připravovala moje španělská babička. Když jsem byla mladší, strávila jsem v její kuchyni mnoho šťastných hodin nasloucháním voňavým vůním a s láskou připravovaným jídlům. Jedná se o tradiční, vydatné a syté jídlo, které se hodí zejména do chladných zimních dnů.
Ingredience
- 2 Šálky Zelená čočka
- 1 velké Nakrájená cibule
- 2 nakrájené na kostičky mrkev
- 4 nakrájené stroužky česneku
- 1 zelená Paprika, nakrájená na kostičky
- 2 řez rajčata
- 200 Gram Chorizo nakrájené na plátky
- 2 bobkové listy
- 1 Čajová lžička Paprikový prášek
- 6 Šálky voda
- sůl a pepř podle chuti
- 2 Lžíce olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu receptu lentejas namočte čočku do velkého množství vody a nechte ji hodinu odstát. Tím čočka změkne a zkrátí se doba vaření.
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli, mrkev, česnek a papriku a za občasného míchání restujte asi 5-7 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidání papriky v této fázi umožní, aby se chuť koření plně rozvinula.
Přidejte rajčata a chorizo a vařte dalších 5 minut. Smažením se uvolní pikantní aroma choriza a polévka získá jedinečnou chuť.
Přidejte namočenou a okapanou čočku, bobkové listy, papriku a vodu. Dochuťte solí a pepřem. Od této chvíle polévku občas promíchejte a nechte ji vařit na mírném ohni.
Pánev přikryjte a nechte španělskou čočkovou polévku vařit na mírném ohni asi 60 minut, nebo dokud čočka nezměkne. Dbejte na to, aby se polévka nerozvařila: měla by se jen mírně vařit.