INZERCE

Zdroj: svariophoto from Getty Images

Lehký oběd

Lehký a rýchly oběd bez masa. Těstoviny s rajčatovou omáčkou jsou mým oblíbeným jídlem. Ať už je to kvůli jejich jednoduchosti, výživnosti, nebo možnostem variace.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g těstovin Přidáno do
  • 3 ks rajčata Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 100 g strouhaného parmazánu Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • bazalka Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Rajčata opláchněte, nakrájejte na čtvrtiny a odstraňte semena. Poté rajčata nakrájejte na drobné kousky.

2. Krok

Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.

3. Krok

V hrnci zahřejte trochu olivového oleje, přidejte nasekaný česnek a orestujte ho. Dávejte pozor, aby česnek nepřipálil.

4. Krok

Jakmile je česnek aromatický (ale ještě nezbarvený), přidejte nakrájená rajčata, osolte, opepřete a nechte na mírném ohni dusit zhruba 15 minut. Tím se rajčata a česnek skvěle propojí a vytvoří nádherně chuťovou omáčku.

5. Krok

Mezitím si ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu. Mějte na paměti, že čeští výrobci těstovin uvádějí delší dobu vaření, než je optimální. Těstoviny by měly zůstat lehce tvrdé v centru, pro zachování té správné \al dente\ textury.

6. Krok

Když jsou těstoviny hotové, sceďte je, ale ponechte trošku vařené vody. Těstovinovou vodu přidejte do omáčky, to pomůže lépe propojit omáčku s těstovinami.

7. Krok

Těstoviny přidejte do rajčatové omáčky a vše dobře promíchejte, aby se omáčka krásně obalila kolem každé těstoviny.

8. Krok

Podávejte okamžitě posypané strouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty