Zdroj: svariophoto from Getty Images
Lehký oběd
Lehký a rýchly oběd bez masa. Těstoviny s rajčatovou omáčkou jsou mým oblíbeným jídlem. Ať už je to kvůli jejich jednoduchosti, výživnosti, nebo možnostem variace.
Ingredience
- 400 g těstovin
- 3 ks rajčata
- 2 stroužky česneku
- 100 g strouhaného parmazánu
- olivový olej
- sůl a pepř
- bazalka
Nejnovější letáky
Postup
Rajčata opláchněte, nakrájejte na čtvrtiny a odstraňte semena. Poté rajčata nakrájejte na drobné kousky.
Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
V hrnci zahřejte trochu olivového oleje, přidejte nasekaný česnek a orestujte ho. Dávejte pozor, aby česnek nepřipálil.
Jakmile je česnek aromatický (ale ještě nezbarvený), přidejte nakrájená rajčata, osolte, opepřete a nechte na mírném ohni dusit zhruba 15 minut. Tím se rajčata a česnek skvěle propojí a vytvoří nádherně chuťovou omáčku.
Mezitím si ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu. Mějte na paměti, že čeští výrobci těstovin uvádějí delší dobu vaření, než je optimální. Těstoviny by měly zůstat lehce tvrdé v centru, pro zachování té správné \al dente\ textury.
Když jsou těstoviny hotové, sceďte je, ale ponechte trošku vařené vody. Těstovinovou vodu přidejte do omáčky, to pomůže lépe propojit omáčku s těstovinami.
Těstoviny přidejte do rajčatové omáčky a vše dobře promíchejte, aby se omáčka krásně obalila kolem každé těstoviny.
Podávejte okamžitě posypané strouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou. Dobrou chuť!