Lečo s klobásou
Zeleninové lečo s klobásou je tradiční recept z východní Evropy. Je to výživná a chutná směs paprik, rajčat a cibule, doplněná o pomocnou ruku v podobě plněné klobásy, která tomuto jídlu dává výraznou a nezapomenutelnou chuť. Tuto lahůdku můžete podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu.
Ingredience
- 4 klobásy či párky
- 2 cibule
- 4 papriky
- 5 rajčat
- 2 Lžíce oleje
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř
- Majoránka
- Paprika sladká
Nejnovější letáky
Postup
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova.
Přidáme na kousky pokrájené klobásy a opečeme je dozlatova. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.
Do pánve přidáme nasekanou papriku a dusíme, dokud nezačne měknout.
Přidáme na kousky pokrájená rajčata a pokračujeme v dusení.
Do pánve vrátíme opečené klobásy, přidáme prolisovaný česnek, dochutíme solí, pepřem, majoránkou a paprikou a vše důkladně promícháme.
Pod pokličkou lečo dusíme asi 15 minut. Podle potřeby přiléváme trochu vody.
Lečo je hotové, když jsou všechny suroviny měkké a vytvoří se chutná šťáva. Podáváme s chlebem.