Zdroj: FB: Boží recepty
Langoše ze zakysané smetany
Langoše ze zakysané smetany jsou neskutečná lahůdka. Kombinace křupavého venku a měkkého uvnitř spolu se zakysanou smetanou a česnekem je jednoduše neodolatelná.
Ingredience
- 350 g hladké mouky
- 1⁄2 ks kvasnice
- 2 lžíce Soli
- 2 lžíce cukru
- 250 ml zakysané smetany
- 1 Pohár teplé vody
- olej na smažení
Nejnovější letáky
Postup
Kvasnici rozmíchám s cukrem a menším množstvím teplé vody ve vlhké misce. Tímto způsobem ji aktivuju a nechám asi 10 minut reagovat.
Mezitím si připravím mouku, kterou smíchám se solí a přidám k ní připravenou kvasnici.
Začínám hnětací proces, přičemž postupně přilévám zakysanou smetanu a zbytek vody. To všechno dělám rukama, abych cítil, jak se těsto vyvíjí.
Těsto poté umístím na teplé místo a nechám ho kynout asi hodinu. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
Po vykynutí těsto rozdělím na 4 díly a každý vyválím na placku.
V hluboké pánvi si rozpálím olej a každou placku v něm osmažím, dokud nezíská zlatavou barvu.
Hotové langoše vytáhnu z oleje a odkápu na papírové ubrousky.
Hotové langoše potřete kečupem a posypte sýrem.