Langoše s kypřícím práškem
Tyto langoše jsou velmi chutné. Dělávám je občas jako rychlou náhradu mých klasických chladničkových langošů. Nejlepší na nich je, že nepotřebují kynout a proto je máte kdykoliv za pár minut na stole👍
Ingredience
Ingredience
- 500 g mouka hladká speciální
- 3 pl Bílý jogurt
- 1 ks vejce
- 2 pl olej
- 3 dl voda
- 15 g prášek do pečiva
- 11⁄2 kl sůl
Na smažení
- olej
Nejnovější letáky
Postup
V míse nejprve promícháme mouku, sůl a kypřící prášek. Následně přidáme vejce, jogurt, olej a postupně i vodu. Vypracujeme měkké, ještě lepivé těsto, které pomocí mouky jen lehce krátce vymícháme do tvaru bochníku.
Bochník na prkénku nakrájíme na 6 kusů, každé těsto jen upravíme do kulatého tvaru a hned vyválíme na velikost langoše. Langoše bez jakéhokoli čekání hned vysmažíme v horkém oleji z obou stran.
Langoše jsou velmi chutné. Podle chuti je můžete podávat s česnekem, kečupem, sýrem nebo se smetanou 👍 Jsou však vhodné i jen tak čisté jako náhrada chleba k různým jídlům, nebo polévkám. Dobrou chuť!
Další mé recepty najdete také na mém blogu cesminazuenal.blogspot.com