Zdroj: Pixabay
Lahodný pečený losos en Papillote v pergamenu
Klasický francouzský pokrm Losos en Papillote je vynikající způsob přípravy lososa. Tato metoda znamená "v pergamenu" a spočívá v přípravě lososa a různých ingrediencí zabalených v sáčku z pergamenového papíru, což umožňuje, aby se chutě během vaření promísily a propojily. Výsledkem je gurmánské jídlo, které se snadno připravuje, ale vypadá velmi sofistikovaně.
Ingredience
- 4 filety z lososa
- 1 Střední cuketa, nakrájená na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na plátky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na plátky
- 4 plátek čerstvého citronu
- 4 pl olivového oleje
- 4 pl bílého vína
- sůl a pepř podle chuti
- 4 Velké kusy pergamenového papíru
- Čerstvé snítky kopru na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C.
Do středu každého kousku pergamenového papíru položte filet z lososa. Posypte je solí a pepřem.
Plátky cukety a papriky rovnoměrně rozdělte na 4 filety z lososa a položte je na rybu. Na každou hromádku položte plátek citronu.
Každou porci pokapejte 1 lžící olivového oleje a 1 lžící bílého vína.
Přes lososa přeložte pergamenový papír a okraje pevně uzavřete.
Balíčky položte na plech a pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut.
Balíčky rozkrojte (pozor na páru!), ozdobte čerstvým koprem a ihned si pochutnejte.