INZERCE

Zdroj: Pixabay

Lahodný pečený losos en Papillote v pergamenu

Klasický francouzský pokrm Losos en Papillote je vynikající způsob přípravy lososa. Tato metoda znamená "v pergamenu" a spočívá v přípravě lososa a různých ingrediencí zabalených v sáčku z pergamenového papíru, což umožňuje, aby se chutě během vaření promísily a propojily. Výsledkem je gurmánské jídlo, které se snadno připravuje, ale vypadá velmi sofistikovaně.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 filety z lososa Přidáno do
  • 1 Střední cuketa, nakrájená na plátky Přidáno do
  • 1 červená paprika, nakrájená na plátky Přidáno do
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na plátky Přidáno do
  • 4 plátek čerstvého citronu Přidáno do
  • 4 pl olivového oleje Přidáno do
  • 4 pl bílého vína Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 4 Velké kusy pergamenového papíru Přidáno do
  • Čerstvé snítky kopru na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C.

2. Krok

Do středu každého kousku pergamenového papíru položte filet z lososa. Posypte je solí a pepřem.

3. Krok

Plátky cukety a papriky rovnoměrně rozdělte na 4 filety z lososa a položte je na rybu. Na každou hromádku položte plátek citronu.

4. Krok

Každou porci pokapejte 1 lžící olivového oleje a 1 lžící bílého vína.

5. Krok

Přes lososa přeložte pergamenový papír a okraje pevně uzavřete.

6. Krok

Balíčky položte na plech a pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut.

7. Krok

Balíčky rozkrojte (pozor na páru!), ozdobte čerstvým koprem a ihned si pochutnejte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty