Zdroj: etorres69 via iStockPhotos
Lahodný dýňový Quiche podzimní recept
Dýňový quiche plný podzimního koření byl vždy na vrcholu mého seznamu oblíbené domácí kuchyně. Lze si ho vychutnat teplý i studený a je skvělým doplňkem každého podzimního pikniku s přáteli. Jeho příprava je snadná, aniž by to bylo na úkor plné chuti. Pokaždé, když tento quiche připravím, je absolutním hitem na každé oslavě!
Ingredience
- 1 malé Dýně Hokkaido nebo jiná odrůda
- 1 Porce Těsto na quiche
- 200 g Strouhaný ementál
- 3 Vejce
- 200 ml Cream
- 1 Cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- muškátový oříšek
- 2 Tablespoon olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Recept na dýňový quiche připravíte tak, že dýni nejprve omyjete, rozpůlíte, zbavíte semínek a nakrájíte na malé kostičky. Dávám přednost dýni hokaido, protože ji není třeba loupat a má příjemnou pevnou strukturu a hlubokou chuť.
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olivový olej a obojí osmahněte. Přidejte kostky dýně a smažte na středním plameni asi 10 minut.
Mezitím vyložte těsto do formy na quiche a několikrát do něj píchněte vidličkou. Pro tento recept dávám přednost křehkému křehkému těstu, ale dobře funguje i těsto listové.
V míse rozšlehejte vejce se smetanou a vmíchejte nastrouhaný sýr. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Na těsto rozprostřete dušenou dýňovou zeleninu a zalijte ji směsí vaječného krému a sýra.
Dýňový quiche pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 35-40 minut, dokud náplň neztuhne a povrch není pěkně zlatohnědý. Ráda peču ve spodní třetině trouby, aby byl spodek pěkně křupavý.