Lahodné vietnamské bagety
Banh Mi je tradiční vietnamská bageta, která se těší velké popularitě po celém světě. Tato bageta se vyznačuje křehkou kůrkou a měkkým těstem a nejčastěji se servíruje s kombinací vepřového masa, kysané zeleniny a svěžích bylinek.
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 taška sušeného droždí
- 150 ml vlažné vody
- 400 g vepřového masa
- 1 mrkev
- 1 Redkvička
- 1 okurka
- chilli paprika
- jarní cibulka
- Koriandr
- sójová omáčka
- sezamový olej
- rybí omáčka
- cukr
- slanina
- citron
Nejnovější letáky
Postup
Mouku, sůl, droždí a cukr smíchejte v mísce, přidejte vlažnou vodu a zpracujte těsto. Poté jej nechejte v teple kynout asi hodinu.
Z kynoucího těsta udělejte čtyři rovné bochánky a nechte je dalších 15 minut odpočívat. Poté je vložte do předehřáté trouby a pečte asi 15 minut na 220 stupňů Celsia.
Mezitím si připravte náplň. Můžete použít jakékoliv vepřové maso, ale nejlepší je to asi ze zadního stehna. Maso nakrájejte na tenké plátky, nakapejte sójovou a rybí omáčkou, posypte cukrem a opečte na pánvi se sezamovým olejem.
Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, okořeňte a promíchejte s citronovou šťávou.
Upečené bagety rozřízněte a mažte domácí paštikou nebo majonézou, vložte maso, zeleninu, slaninu a na závěr posypte koriandrem a jarní cibulkou.
Podávejte teplé. Vietnamská bageta recept je u konce!