INZERCE

Lahodné vietnamské bagety

Banh Mi je tradiční vietnamská bageta, která se těší velké popularitě po celém světě. Tato bageta se vyznačuje křehkou kůrkou a měkkým těstem a nejčastěji se servíruje s kombinací vepřového masa, kysané zeleniny a svěžích bylinek.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 1 taška sušeného droždí Přidáno do
  • 150 ml vlažné vody Přidáno do
  • 400 g vepřového masa Přidáno do
  • 1 mrkev Přidáno do
  • 1 Redkvička Přidáno do
  • 1 okurka Přidáno do
  • chilli paprika Přidáno do
  • jarní cibulka Přidáno do
  • Koriandr Přidáno do
  • sójová omáčka Přidáno do
  • sezamový olej Přidáno do
  • rybí omáčka Přidáno do
  • cukr Přidáno do
  • slanina Přidáno do
  • citron Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Mouku, sůl, droždí a cukr smíchejte v mísce, přidejte vlažnou vodu a zpracujte těsto. Poté jej nechejte v teple kynout asi hodinu.

2. Krok

Z kynoucího těsta udělejte čtyři rovné bochánky a nechte je dalších 15 minut odpočívat. Poté je vložte do předehřáté trouby a pečte asi 15 minut na 220 stupňů Celsia.

3. Krok

Mezitím si připravte náplň. Můžete použít jakékoliv vepřové maso, ale nejlepší je to asi ze zadního stehna. Maso nakrájejte na tenké plátky, nakapejte sójovou a rybí omáčkou, posypte cukrem a opečte na pánvi se sezamovým olejem.

4. Krok

Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, okořeňte a promíchejte s citronovou šťávou.

5. Krok

Upečené bagety rozřízněte a mažte domácí paštikou nebo majonézou, vložte maso, zeleninu, slaninu a na závěr posypte koriandrem a jarní cibulkou.

6. Krok

Podávejte teplé. Vietnamská bageta recept je u konce!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty