Zdroj: Pixabay: RitaE
Lahodné sýrové tortellini v rajčatové omáčce
Tento recept na sýrové tortellini v rajčatové omáčce je jednoduchý, rychlý a chutný pokrm, který často dělám, když chci ušetřit čas, ale nechci dělat kompromisy v chuti. S čerstvou bazalkou a strouhaným parmazánem je to oblíbený pokrm mé rodiny i přátel!
Ingredience
- 500 g Sýrové tortellini
- 2 Plechovky Nakrájená rajčata
- 2 stroužky česneku
- 2 KL olivový olej
- Sůl a černý pepř podle chuti
- 1 KL cukr
- čerstvá bazalka
- Parmezán na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Při přípravě sýrových tortellini v rajčatové omáčce je třeba nejprve oloupat a nadrobno nakrájet česnek. To je první krok k úžasně aromatickému pokrmu.
Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho dozlatova. Dávejte pozor, aby se nepřipálil, jinak zhořkne. Použití olivového oleje místo másla zajistí, že česnek pěkně zhnědne, aniž by se připálil.
Nyní do pánve přidejte konzervovaná rajčata. Přidejte trochu cukru, soli a pepře. Cukr pomáhá vyrovnat kyselost rajčat.
Omáčku nechte vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud nezhoustne. Zjistil jsem, že to je klíč k získání bohaté a chutné rajčatové omáčky.
Mezitím uvařte tortellini ve velkém hrnci v osolené vodě podle návodu na obalu. Dávejte pozor, aby se nerozvařily, měly by být al dente, aby byly stále na skus.
Tortellini slijte a vhoďte je přímo do rajčatové omáčky. Dobře promíchejte, aby se všechny tortellini dobře obalily omáčkou.
Sýrové tortellini podávejte horké, ozdobené natrhanou čerstvou bazalkou a strouhaným parmazánem. Čerstvá bazalka a parmazán dodají pokrmu punc výjimečnosti a povýší ho z obyčejného těstovinového jídla na něco výjimečného.
Vychutnejte si tyto lahodné sýrové tortellini v rajčatové omáčce. Jsou snadné na přípravu a přitom tak chutné, že ohromí vaše hosty. Dobrou chuť!