INZERCE

Zdroj: Freepik

Lahodné domácí vánoční bonbóny

Nejenže je výroba těchto vánočních Marshmallows zábavná, ale jejich lehká a nadýchaná struktura v kombinaci s nádechem máty nebo skořice vám jistě zpříjemní svátky.

INZERCE

Ingredience

porce
30
  • 3 balíčky Neochucená želatina Přidáno do
  • 112 šálky krystalový cukr Přidáno do
  • 1 šálek Lehký kukuřičný sirup Přidáno do
  • 14 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 1 polévková lžíce čistý vanilkový extrakt Přidáno do
  • Moučkový cukr na posypání Přidáno do
  • Červené nebo zelené potravinářské barvivo (nepovinné) Přidáno do
  • Mátový nebo skořicový extrakt (nepovinné) Přidáno do
INZERCE

Postup

135 min.
1. Krok

Nejprve vymažte pekáč o rozměrech 9x13 palců nepřilnavým sprejem na vaření. Hojně ji posypte moučkovým cukrem a dejte stranou - nemohu dostatečně zdůraznit, jak důležitý je tento počáteční krok, protože zajistí, že se vaše marshmallow nebudou po ztuhnutí lepit!

2. Krok

Ve velké míse smíchejte želatinu a 1/2 šálku studené vody a dejte stranou. V malém hrnci smíchejte krystalový cukr, kukuřičný sirup, sůl a další 1/2 šálku vody. A teď jeden tip z mých zkušeností - dbejte na to, abyste vařili na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí, protože chcete dosáhnout hladké směsi. Poté zvyšte teplotu na vysokou a vařte, dokud sirup na cukrovinkovém teploměru nedosáhne 240 stupňů, tedy asi 8 až 10 minut.

3. Krok

Do směsi želatiny nalijte horký cukrový sirup a míchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí. Pomocí elektrických šlehačů nebo stojanového mixéru šlehejte tuto směs, dokud se téměř neztrojnásobí a extrémně nezhoustne - přibližně 10 až 15 minut. Během poslední minuty šlehání přidejte vanilkový extrakt. Pro slavnostní zpestření můžete přidat několik kapek potravinářského barviva nebo kapku mátového či skořicového extraktu.

4. Krok

Do připravené formy nalijte ušlehanou směs marshmallow a stěrkou uhlaďte povrch. Povrch posypeme dalším moučkovým cukrem a je důležité mít na paměti, že marshmallow necháme odkryté odležet alespoň 4 až 6 hodin, aby ztuhly.

5. Krok

Jakmile jsou marshmallows ztuhlé, vyklopte je na prkénko a nakrájejte je na čtverce pomocí nože na pizzu posypaného moučkovým cukrem. Skladujte je ve vzduchotěsné nádobě a nezapomeňte si je vychutnat do 2-3 týdnů, aby měly nejlepší chuť a strukturu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2781 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

264 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty