Zdroj: Freepik
Lahodné domácí vánoční bonbóny
Nejenže je výroba těchto vánočních Marshmallows zábavná, ale jejich lehká a nadýchaná struktura v kombinaci s nádechem máty nebo skořice vám jistě zpříjemní svátky.
Ingredience
- 3 balíčky Neochucená želatina
- 11⁄2 šálky krystalový cukr
- 1 šálek Lehký kukuřičný sirup
- 1⁄4 čajová lžička sůl
- 1 polévková lžíce čistý vanilkový extrakt
- Moučkový cukr na posypání
- Červené nebo zelené potravinářské barvivo (nepovinné)
- Mátový nebo skořicový extrakt (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve vymažte pekáč o rozměrech 9x13 palců nepřilnavým sprejem na vaření. Hojně ji posypte moučkovým cukrem a dejte stranou - nemohu dostatečně zdůraznit, jak důležitý je tento počáteční krok, protože zajistí, že se vaše marshmallow nebudou po ztuhnutí lepit!
Ve velké míse smíchejte želatinu a 1/2 šálku studené vody a dejte stranou. V malém hrnci smíchejte krystalový cukr, kukuřičný sirup, sůl a další 1/2 šálku vody. A teď jeden tip z mých zkušeností - dbejte na to, abyste vařili na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí, protože chcete dosáhnout hladké směsi. Poté zvyšte teplotu na vysokou a vařte, dokud sirup na cukrovinkovém teploměru nedosáhne 240 stupňů, tedy asi 8 až 10 minut.
Do směsi želatiny nalijte horký cukrový sirup a míchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí. Pomocí elektrických šlehačů nebo stojanového mixéru šlehejte tuto směs, dokud se téměř neztrojnásobí a extrémně nezhoustne - přibližně 10 až 15 minut. Během poslední minuty šlehání přidejte vanilkový extrakt. Pro slavnostní zpestření můžete přidat několik kapek potravinářského barviva nebo kapku mátového či skořicového extraktu.
Do připravené formy nalijte ušlehanou směs marshmallow a stěrkou uhlaďte povrch. Povrch posypeme dalším moučkovým cukrem a je důležité mít na paměti, že marshmallow necháme odkryté odležet alespoň 4 až 6 hodin, aby ztuhly.
Jakmile jsou marshmallows ztuhlé, vyklopte je na prkénko a nakrájejte je na čtverce pomocí nože na pizzu posypaného moučkovým cukrem. Skladujte je ve vzduchotěsné nádobě a nezapomeňte si je vychutnat do 2-3 týdnů, aby měly nejlepší chuť a strukturu.