Lahmacun
Lahmacun pizza, také známý jako turecká pizza, je oblíbeným pokrmem v mnoha středovýchodních a mediterránských zemích. Je to tenký plátek těsta pokrytý mletým masem a zeleninou, pečený do křupava.
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 200 ml vody
- 1 lžička soli
- 50 ml olivového oleje
- 20 g droždí
- 200 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Ve větší míse smíchejte mouku se solí, olejem, droždím a vodou. Zpracujte na hladké těsto, které necháte v teple kynout cca hodinu.
Mezitím připravíme náplň. Cibuli, česnek a papriku nakrájíme na jemno a rajče oloupeme a také nakrájíme. Vše smícháme s mletým masem a kořeníme mletou paprikou, kmínem, solí a pepřem.
Kynoucí těsto rozdělíme na menší bochánky, které vyválíme na tenké placky. Na každou placku naneseme náplň a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 10 minut do zlatova.
Lahmacun podáváme teplý, můžeme ho posypat čerstvou petrželkou a podávat se jogurtem nebo tureckou salsou.