Zdroj: Facebook
Kynutý koláč s povidly a drobenkou
Ingredience
Těsto
- 1 kg polohrubá mouka
- 3 pl krystalový cukr
- 1 čl Sůl
- 6 dcl mléko
- 1 pl sádlo
- 1 vejce
Náplň
- 1 Tvaroh měkký
- 4 pl moučkový cukr
- 1 vejce
- citronová šťáva
- švestkový džem
Posypka
- hrubá mouka
- krystalový cukr
- Trochu máslo
Nejnovější letáky
Postup
Do přesáté mouky se solí a cukrem uděláme důlek. Přidáme část mléka, kostku droždí a necháme asi 10 minut kvasit. Pak přidáme vejce, sádlo, mléko a dobře promícháme, aby se těsto nelepilo na ruce ani na misku. Těsto nesmí být moc tuhé. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout asi 15 min. Mícháme 2x, takže těsto znovu promícháme a necháme kynout asi hodinu.
Zatímco těsto kvasí, připravíme si tvarohovou náplň. Smícháme tvaroh, vejce, cukr a citronovou šťávu na jednotnou hmotu.
Vyklepané těsto přesuneme na pracovní desku, vyválíme a nakrájíme na čtverce. Plníme je tvarohovou náplní a zabalíme. Na vrch uděláme jamku a dáme lžičku švestkového džemu.
Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme posypkou. Tu jsme si připravili tak, že jsme smíchali mouku s cukrem v poměru 1:1 a máslo.
Koláčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.