Kynutý koláč s ovocem a drobenkou
Kynuté těsto, naplněné ochuceným tvarohem a švestkami
Ingredience
Těsto
- 150 g polohrubá mouka
- 20 g kvasinky
- Sůl
- 1 cottage sýr
- 1 mísa švestka
- 100 ml horká voda
- skořice
- 1 vejce
- 1 pl cukr
Drobenka
- 80 g máslo
- 4 pl cukr
- 4 pl polohrubá mouka
Nejnovější letáky
Postup
Připravíme kynutí: Do mísy s moukou uděláme důlek. Přidáme teplou vodu, droždí a cukr a necháme vykynout kvásek. Když kvásek vykyne, zpracujeme těsto dohladka. (Mouky, není možné napsat přesné množství, na oko ... obvykle přisypávám trochu navíc).
Těsto necháme kynout na teplejším místě cca 1 hodinu.
Když je těsto vykynuté, na pomoučenou desku dáme těsto a vyválíme na přibližnou tloušťku 0,5 cm a natáhneme na vymazaný plech.
Tvaroh smícháme s cukrem a já jsem přidala i skořici. Vykrájené švestky uložíme na těsto. Ochucený tvaroh, švestky a nakonec dáme sladkou moučku (máslo, mouku, cukr smícháme v míse, vznikne moučka.) Tuto moučku dáme na koláč. Dáme péct do trouby na 180 C cca 20-25 minut. Ať chutná koláček.