INZERCE

Kuřecí tikka masala

Tikka masala je mimořádně oblíbený pokrm, který rozechvívá chuťové pohárky po celém světě. Tikka masala má svůj původ v jihoasijské kuchyni a stala se oblíbeným pokrmem v restauracích i domácnostech po celém světě!

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 500 g kuřecího masa nakrájeného na kostičky Přidáno do
  • 2 Lžíce jogurtu Přidáno do
  • 2 Lžíce koření na Tikka Masala Přidáno do
  • 1 Lžíce čerstvého zázvoru Přidáno do
  • 1 Lžíce česneku nakrájeného na jemno Přidáno do
  • 1 Lžíce mletá paprika - sladká Přidáno do
  • 1 Lžíce ground coriander v1 Přidáno do
  • 1 Lžíce mletého kuminu Přidáno do
  • 12 Lžíce mletého chilli Přidáno do
  • 1 Lžíce oleje Přidáno do
  • 1 Lžíce máslo Přidáno do
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce smetany Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • mletý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

130 min.
1. Krok

Kuřecí maso smíchejte s jogurtem, kořením na Tikka Masala, zázvorem, česnekem a kořením (paprika, koriandr, kumin a chilli). Nechte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny.

2. Krok

Na pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte cibuli a smažte dozlatova.

3. Krok

Přidejte marinované kuřecí maso a smažte na vysoké teplotě asi 5 minut.

4. Krok

Snižte teplotu a přidejte smetanu. Míchejte, dokud se nevytvoří jednotná omáčka.

5. Krok

Doporučuji podávat s rýží a našlehanou smetanou.

6. Krok

Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2781 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

264 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty