INZERCE
Kuřecí tikka masala
Tikka masala je mimořádně oblíbený pokrm, který rozechvívá chuťové pohárky po celém světě. Tikka masala má svůj původ v jihoasijské kuchyni a stala se oblíbeným pokrmem v restauracích i domácnostech po celém světě!
INZERCE
Ingredience
porce
2
- 500 g kuřecího masa nakrájeného na kostičky
- 2 Lžíce jogurtu
- 2 Lžíce koření na Tikka Masala
- 1 Lžíce čerstvého zázvoru
- 1 Lžíce česneku nakrájeného na jemno
- 1 Lžíce mletá paprika - sladká
- 1 Lžíce ground coriander v1
- 1 Lžíce mletého kuminu
- 1⁄2 Lžíce mletého chilli
- 1 Lžíce oleje
- 1 Lžíce máslo
- 1 velká cibule
- 2 Lžíce smetany
- špetka soli
- mletý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
130 min.
1. Krok
Kuřecí maso smíchejte s jogurtem, kořením na Tikka Masala, zázvorem, česnekem a kořením (paprika, koriandr, kumin a chilli). Nechte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny.
2. Krok
Na pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte cibuli a smažte dozlatova.
3. Krok
Přidejte marinované kuřecí maso a smažte na vysoké teplotě asi 5 minut.
4. Krok
Snižte teplotu a přidejte smetanu. Míchejte, dokud se nevytvoří jednotná omáčka.
5. Krok
Doporučuji podávat s rýží a našlehanou smetanou.
6. Krok
Dobrou chuť!