Kuřecí rizoto se zeleninou
Tip na rychlou a chutnou večeři je rozhodně kuřecí rizoto v jednom hrnci. Při této večeři se budete cítit jako v italské restauraci.
Ingredience
- 500 g kuřecí maso
- 1 cibule
- celer
- 250 g Nakrájené žampiony
- 21⁄2 hrnek Rýže Arborio
- 1 jarní cibulky
- 2 stroužky česnek
- 100 g máslo
- 2 pl olivový olej
- 100 g parmazán
- 1⁄2 Pohár Bílé víno
- sůl
- mletý černý pepř
- podle chuti Bylinky
- kuřecí vývar
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravíme suroviny, abychom je měli po ruce. Nasekáme cibuli, česnek, houby, jarní cibulku a celer. Kuřecí maso nakrájíme na menší kostky. Vše si dáme do misky.
Zdroj: Youtube
Na pánvi si rozpálíme olivový olej. Na něm opečeme cibulku.
Zdroj: Youtube
Přidáme hřiby a kuřecí maso. Všechno dobře opečeme. Když je maso téměř hotové, přidáme česnek a jarní cibulku spolu se celerem. Osolíme a opepříme.
Zdroj: Youtube
Přidáme rýži a promícháme, začneme střídavě podlévat vývarem a vínem, vždy jen po trochu a když se vypaří, přidáme znovu. Rýži vaříme al dente. Když je hotová, vypneme a přidáme nastrouhaný parmazán a máslo, zamícháme do rizota a můžeme podávat. Pro lepší chuť můžeme přidat bylinky dle chuti.
Zdroj: Youtube