Zdroj: Pixabay: falovelykids
Kuřecí prsa se sýrem a zakysanou smetanou
Kuřecí prsa se sýrem a smetanou jsou jedním z mých nejoblíbenějších jídel po celý týden. Dělala jsem ho už nesčetněkrát a myslím, že je prostě skvělé. Skvělé na něm je, že je rychlé na přípravu, ingredience jsou jednoduché a snadno dostupné. Vždycky je vynikající a moje rodina ho miluje.
Ingredience
- 4 ks kuřecí prsa
- 250 ml zakysaná smetana
- 200 g strouhaný sýr
- sůl
- pepř
- olivový olej
- Petržel
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve kuřecí prsa osolte a opepřete některou z vašich oblíbených kořenících technik. Osobně je před solením a pepřem vždy opláchnu ve vodě, aby na nich sůl a pepř lépe ulpěly.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte kuřecí prsa. Smažte je na středním plameni z obou stran dozlatova. Je důležité, aby se maso nepřepalovalo, jinak bude suché.
Zatímco se maso vaří, smíchejte v míse zakysanou smetanu a strouhaný sýr. Vždy zde přidávám trochu více soli a pepře, abych dodala sýru více charakteru.
Když jsou kuřecí prsa z obou stran pěkně propečená, potřete je směsí zakysané smetany a sýra. Obvykle používám lžíci, abych směs na kuře rovnoměrně rozprostřela.
Vložte pánev do trouby a pečte ji 15 minut při teplotě 200 °C, nebo dokud sýr není pěkně zlatavě hnědý.
Kuřecí prsa podávejte posypaná čerstvou nasekanou petrželkou. Obvykle k němu dělám zeleninovou přílohu, ale výborné je i s rýží a těstovinami.