INZERCE
Zdroj: frederique wacquier from Getty Images
Kuřecí maso na hříbech
Toto je recept na přípravu jednoduchého, ale chutného kuřecího masa na hříbech. Je to vynikající jídlo, které může být hlavním chodem na večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g kuřecí maso
- 300 g Hřiby
- 2 kus cibule
- 2 stroužky česnek
- 200 ml smetana na vaření
- 1 kus bobkový list
- mletý černý pepř
- sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a posypte solí a kořením.
2. Krok
Cibuli a česnek očistěte a nadrobno nakrájejte.
3. Krok
Hřiby očistěte a nakrájejte na plátky.
4. Krok
V hrnci roztavte máslo a přidejte kuřecí maso. Opečte ho do zlatova a poté ho vyjměte.
5. Krok
Do toho samého hrnce přidejte cibuli, česnek a houby. Vařte, dokud nebude cibule mírně zlatá.
6. Krok
Přidejte kuřecí maso zpět do hrnce a přidejte bobkový list.
7. Krok
Nechejte směs dusit na mírném ohni přibližně 30 minut.
8. Krok
Pak přidejte smetanu a nechte dalších 10 minut vařit.
9. Krok
Podávejte teplé.