INZERCE

Zdroj: FB: Jedlo je krásne

Kulajda se zakysanou smetanou

Recept na polévku kulajdu, která je tradičním českým pokrmem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 Kusy Vejce Přidáno do
  • 500 g Brambory Přidáno do
  • 100 g Vařené houby Přidáno do
  • 60 ml Vinný ocet Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 4 l Vývar Přidáno do
  • 150 g Zakysaná smetana Přidáno do
  • 1 pl Hladká mouka Přidáno do
  • 2 pl Máslo Přidáno do
  • Kopr podle chuti Přidáno do
  • Sůl a mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Očistěte a nakrájejte houby. Česnek oloupejte a rozmačkejte.

2. Krok

V hrnci rozpusťte máslo, přidejte brambory a osmahněte je.

3. Krok

Přidejte houby a česnek a vše společně orestujte. Poté zasypeme moukou, promícháme a ihned zalijeme vývarem. Přidáme ocet, sůl a pepř a necháme povařit.

4. Krok

Mezitím uvařte vejce ve vroucí vodě natvrdo, oloupejte je a rozkrojte na poloviny.

5. Krok

Když jsou brambory v polévce měkké, odstavte ji z ohně a přidejte zakysanou smetanu. Nepřestávejte však polévku míchat, aby se smetana nesrazila.

6. Krok

Do kulajdy přidejte kopr, promíchejte a chvíli povařte.

7. Krok

Českou kulajdu podávejte s vejcem navrchu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2785 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1333 recepty