INZERCE
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Kulajda se zakysanou smetanou
Recept na polévku kulajdu, která je tradičním českým pokrmem.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 4 Kusy Vejce
- 500 g Brambory
- 100 g Vařené houby
- 60 ml Vinný ocet
- 2 stroužky Česnek
- 4 l Vývar
- 150 g Zakysaná smetana
- 1 pl Hladká mouka
- 2 pl Máslo
- Kopr podle chuti
- Sůl a mletý černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Očistěte a nakrájejte houby. Česnek oloupejte a rozmačkejte.
2. Krok
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte brambory a osmahněte je.
3. Krok
Přidejte houby a česnek a vše společně orestujte. Poté zasypeme moukou, promícháme a ihned zalijeme vývarem. Přidáme ocet, sůl a pepř a necháme povařit.
4. Krok
Mezitím uvařte vejce ve vroucí vodě natvrdo, oloupejte je a rozkrojte na poloviny.
5. Krok
Když jsou brambory v polévce měkké, odstavte ji z ohně a přidejte zakysanou smetanu. Nepřestávejte však polévku míchat, aby se smetana nesrazila.
6. Krok
Do kulajdy přidejte kopr, promíchejte a chvíli povařte.
7. Krok
Českou kulajdu podávejte s vejcem navrchu.