INZERCE

Zdroj: FB: Jedlo je krásne

Kulajda se zakysanou smetanou

Recept na polévku kulajdu, která je tradičním českým pokrmem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 Kusy Vejce Přidáno do
  • 500 g Brambory Přidáno do
  • 100 g Vařené houby Přidáno do
  • 60 ml Vinný ocet Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 4 l Vývar Přidáno do
  • 150 g Zakysaná smetana Přidáno do
  • 1 pl Hladká mouka Přidáno do
  • 2 pl Máslo Přidáno do
  • Kopr podle chuti Přidáno do
  • Sůl a mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Očistěte a nakrájejte houby. Česnek oloupejte a rozmačkejte.

2. Krok

V hrnci rozpusťte máslo, přidejte brambory a osmahněte je.

3. Krok

Přidejte houby a česnek a vše společně orestujte. Poté zasypeme moukou, promícháme a ihned zalijeme vývarem. Přidáme ocet, sůl a pepř a necháme povařit.

4. Krok

Mezitím uvařte vejce ve vroucí vodě natvrdo, oloupejte je a rozkrojte na poloviny.

5. Krok

Když jsou brambory v polévce měkké, odstavte ji z ohně a přidejte zakysanou smetanu. Nepřestávejte však polévku míchat, aby se smetana nesrazila.

6. Krok

Do kulajdy přidejte kopr, promíchejte a chvíli povařte.

7. Krok

Českou kulajdu podávejte s vejcem navrchu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty