INZERCE

Zdroj: Mizina by Getty Images

Kukuřičná polenta

Recept na kukuričnou polentu, která je oblíbené jídlo, které má svou tradici hlavně na severu země. Polenta se považuje za velmi univerzální přílohu, kterou můžete konzumovat nejen k masu a rybám, ale i jako samostatné jídlo.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 litrů vody Přidáno do
  • 1 Pohár kukuřičné polenty Přidáno do
  • 50 g masla Přidáno do
  • 50 g Parmezánu Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Přiveďte k varu vodu se solí. Poté do vroucí vody za stálého míchání pomalu přidávejte kukuřičnou polentu.

2. Krok

Polentu vařte na mírném ohni asi 20 minut. Pořád míchejte, aby se vám nelepila na dno.

3. Krok

Jakmile je polenta hotová, odstavte ji z ohně a přidejte máslo a parmezán. Vše důkladně promíchejte.

4. Krok

Pokud chcete polentu konzumovat jako přílohu, podávejte ihned. Pokud ji chcete mít jako samostatné jídlo, nechte ji ztuhnout a poté ji podávejte nakrájenou na kousky.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty