INZERCE
Zdroj: Mizina by Getty Images
Kukuřičná polenta
Recept na kukuričnou polentu, která je oblíbené jídlo, které má svou tradici hlavně na severu země. Polenta se považuje za velmi univerzální přílohu, kterou můžete konzumovat nejen k masu a rybám, ale i jako samostatné jídlo.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 litrů vody
- 1 Pohár kukuřičné polenty
- 50 g masla
- 50 g Parmezánu
- sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Přiveďte k varu vodu se solí. Poté do vroucí vody za stálého míchání pomalu přidávejte kukuřičnou polentu.
2. Krok
Polentu vařte na mírném ohni asi 20 minut. Pořád míchejte, aby se vám nelepila na dno.
3. Krok
Jakmile je polenta hotová, odstavte ji z ohně a přidejte máslo a parmezán. Vše důkladně promíchejte.
4. Krok
Pokud chcete polentu konzumovat jako přílohu, podávejte ihned. Pokud ji chcete mít jako samostatné jídlo, nechte ji ztuhnout a poté ji podávejte nakrájenou na kousky.