INZERCE

Zdroj: Pixabay : RitaE

Křupavé kachní stehno s omáčkou z červeného vína

Nedokážu si představit útulnější nedělní odpoledne, než si vychutnat dobré čtení v kuchyni s vůní dušených kachních stehen. Tento recept jsem si obzvlášť užila - stehna byla neuvěřitelně křehká a kůže křupavá. Spolu s lahodnou omáčkou z červeného vína to byla opravdová lahůdka. Nesmíme zapomenout na lehkou sladkost jablek, která vytváří dokonalou rovnováhu k chuti stehen.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 Kachní stehna Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • 2 zvazek Čerstvý rozmarýn Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 řez Cibule Přidáno do
  • 2 střední mrkev Přidáno do
  • 2 jablko Přidáno do
  • 500 ml červené víno Přidáno do
  • 500 ml Drůbež Přidáno do
  • 2 KL Med Přidáno do
  • 2 KL olivový olej Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 160 stupňů. Jako první krok a tip z mé zkušenosti: odstraňte z kachních stehen přebytečnou kůži a tuk. Zajistíte si tak později dokonale křupavou kůži. Stehna vydatně osolte a opepřete.

2. Krok

V pekáči rozehřejte olivový olej. Přidejte kachní stehna a smažte je, dokud nejsou pěkně propečená. Tato Maillardova reakce zajistí intenzivní chuť a nikdy by se neměla vynechat.

3. Krok

Nyní vyjměte kachní stehna a dejte je stranou. Ve stejném pekáči osmažte mrkev a cibuli, dokud se nezačnou barvit. Přidejte stroužky česneku a rozmarýn a krátce orestujte.

4. Krok

Nyní vraťte kachní stehna se zeleninou do pekáče. Přidejte jablka, podlijte červeným vínem a pečte v pekáči přibližně 1,5 hodiny. Podávejte horké s přílohami k hostině.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Oběd

2838 recepty

Rýže

176 recepty

Pomazánky

200 recepty

Saláty

271 recepty

Dýně

51 recepty

Mascarpone

132 recepty

Droždí

252 recepty

Dezert

1917 recepty

Nepečené

204 recepty

Zelí

166 recepty