Zdroj: Pixabay : RitaE
Křupavé kachní stehno s omáčkou z červeného vína
Nedokážu si představit útulnější nedělní odpoledne, než si vychutnat dobré čtení v kuchyni s vůní dušených kachních stehen. Tento recept jsem si obzvlášť užila - stehna byla neuvěřitelně křehká a kůže křupavá. Spolu s lahodnou omáčkou z červeného vína to byla opravdová lahůdka. Nesmíme zapomenout na lehkou sladkost jablek, která vytváří dokonalou rovnováhu k chuti stehen.
Ingredience
- 4 Kachní stehna
- sůl a pepř
- 2 zvazek Čerstvý rozmarýn
- 4 stroužky česneku
- 2 řez Cibule
- 2 střední mrkev
- 2 jablko
- 500 ml červené víno
- 500 ml Drůbež
- 2 KL Med
- 2 KL olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Jako první krok a tip z mé zkušenosti: odstraňte z kachních stehen přebytečnou kůži a tuk. Zajistíte si tak později dokonale křupavou kůži. Stehna vydatně osolte a opepřete.
V pekáči rozehřejte olivový olej. Přidejte kachní stehna a smažte je, dokud nejsou pěkně propečená. Tato Maillardova reakce zajistí intenzivní chuť a nikdy by se neměla vynechat.
Nyní vyjměte kachní stehna a dejte je stranou. Ve stejném pekáči osmažte mrkev a cibuli, dokud se nezačnou barvit. Přidejte stroužky česneku a rozmarýn a krátce orestujte.
Nyní vraťte kachní stehna se zeleninou do pekáče. Přidejte jablka, podlijte červeným vínem a pečte v pekáči přibližně 1,5 hodiny. Podávejte horké s přílohami k hostině.