Zdroj: Canva
Křupavé cibulové kroužky
Recept na cibulové kroužky není vůbec složitý a jsem si jistá, že si na nich pochutná i ne moc velký jedlík. Pojďme se tedy podívat, jak udělat cibulové kroužky!
Ingredience
- 2 large onions
- 1 šálek polohrubé mouky
- 1⁄4 šálku kukuřičné mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1⁄2 lžičky mleté papriky
- 1⁄4 lžičky česneku v prášku
- 1⁄4 lžičky černého pepře
- 1⁄4 lžičky kajenského pepře
- 1 šálek mléka
- olej
Nejnovější letáky
Postup
Oloupejte cibule a nakrájejte je na tenké kroužky.
Oddělte jednotlivé kroužky.
V míse smíchejte mouku, kukuřičnou mouku, sůl, cukr, mletou papriku, česnek v prášku, černý pepř a kajenský pepř (pokud ho používáte).
Postupně přidávejte mléko do misky s moukou a směs míchejte, dokud nedostanete hladkou a řídkou směs.
Pokud je směs příliš hustá, přidejte více mléka.
V hluboké pánvi zahřejte dostatek oleje na středně vysokou teplotu. Můžete použít fritovací hrnec, pokud ho máte.
Namočte cibulové kroužky v tekuté směsi a poté je obracejte v suché směsi, dokud nejsou celé pokryté.
Postupujte taktéž stejně postupně s každým kroužkem cibule.
Vložte kroužky cibule do horkého oleje a smažte je, dokud nejsou zlatohnědé a nádherně křupavé, asi 2-3 minuty.
Poté je nechte je okapat na papírových ubrouscích a opakujte s dalšími kroužkami cibule až do posledního kroužku.
Servírujte cibulové kroužky teplé, s omáčkou podle vašeho výběru, například s kečupem, mayo nebo jiným chutným dipem.