Zdroj: Pixabay
Křupavá pečená lepkavá čínská kuřecí křidélka
Tato sladká a slaná kuřecí křidélka jsou neodolatelně lahodná a obohacená o chutě čínské kuchyně. Na povrchu jsou křupavá, uvnitř však šťavnatá. Tato křidélka jsou ideální jako příloha k jídlu nebo samostatná svačinka a nezklamou vás!
Ingredience
- 1.3 kg kuřecí křídla
- 1⁄4 šálek sójová omáčka
- 1⁄4 šálek Suché sherry nebo čínské rýžové víno (nepovinné)
- 1⁄4 šálek hnědý cukr
- 2 polévková lžíce Omáčka hoisin
- 2 polévková lžíce Mletý česnek
- 2 lžíce Mletý zázvor
- 1 polévková lžíce sezamový olej
- 2 polévková lžíce kukuřičný škrob
- Sezamová semínka na ozdobu
- Nasekaná zelená cibulka na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Kuřecí křídla důkladně očistěte a osušte.
Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, suché sherry nebo čínské rýžové víno, hnědý cukr, omáčku hoisin, mletý česnek, mletý zázvor a sezamový olej. Dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Do omáčky přidejte kuřecí křidélka a promíchejte, dokud nejsou křidélka zcela obalená. Mísu přikryjte a nechte marinovat alespoň hodinu v chladničce.
Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech alobalem.
Křídla rozložte na plech a pečte 20-25 minut nebo dokud nejsou propečená a křupavá.
Zatímco jsou křídla v troubě, vezměte zbylou marinádu, nalijte ji do hrnce a přiveďte k varu.
Rozpusťte kukuřičný škrob v malém množství vody a přidejte ho do hrnce. Neustále míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
Po upečení křídla vyjměte z trouby a hojně je potřete zahuštěnou omáčkou.
Ozdobte sezamovými semínky a nasekanou zelenou cibulkou a podávejte.