INZERCE
Krkovice na pivu
Krkovice na pivu je lahodné jídlo, které se připravuje vařením vepřové krkovice spolu s pivem, které dodává pokrmu bohatou a hlubokou chuť.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg krkovice vcelku
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml piva
- 500 ml vývaru nebo vody
- 1 Lžíce majoránky
- 1 lžička kmínu
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Krkovici důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a pokud je potřeba, očistíme ji od případných zbytků tuku.
2. Krok
Na pánvi rozpálíme olej a na něm maso opékáme zprudka na všech stranách až získá krásnou zlatavou kůrku.
3. Krok
Cibuli krájíme na kolečka a česnek na plátky a obojí přidáme k masu do hrnce.
4. Krok
Zalijeme pivem a vývarem, přidáme majoránku a kmín a dobře promícháme.
5. Krok
Za stálého míchání dusíme maso na mírném ohni po dobu 1,5 hodiny, dokud není měkké a šťavnaté.
6. Krok
Případně dochutíme solí a smetanou.
7. Krok
Podáváme s knedlíkem, bramborami nebo třeba kuskusem.