Krevetový salát s rýžovými nudlemi
Letní rychlý salát s vůni a chutě Asie
Ingredience
- 200 g skleněné nudle
- 200 g krevety
- 150 g šalotka
- 125 g cherry rajčata
- 50 g čerstvé listy koriandru
- 25 g lístky máty
- 50 g kešu oříšky
- 50 ml rybí omáčka
- 25 ml sladká chilli omáčka
- 25 ml limetková šťáva
- 15 g cukr třtinový
- 8 g česnek
- 15 g chilli papričky
- 30 ml horká voda
- 15 ml sezamový olej
- 2 g sezamové semínko
- 150 g červená paprika
Nejnovější letáky
Postup
Krevety oloupejte, vyndejte střívko a dejte péct na sezamový olej.
Jakmile zčervenají, vyndejte a dejte stranou.
Kešu ořechy orestujte na sucho na pánvi. Nudle připravte podle návodu.
Šalotky, papriku a zeleninu nakrájejte na jemné plátky, rajčata rozčtvrťte. Mátu a koriandr jen rukou natrhejte na jemno.
Zálivku vytvořte z horké vody ve které rozpusťte třtinový cukr, sladkou chilli omáčku, nasekaný česnek, chilli papričky nakrájejte, vymačkejte limetkovou šťávu,
Do talíře dejte nudle promíchané se zelenino a opečenými krevetami, promíchejte s dresinkem a posypte bylinkami a oříšky
Zbytek limetky můžete opéct a použit na ozdobu salátu, krasně vše rozvoní exotikou.
TIP: na ozdobu jsem si vytvořil par smažených rýžových krekrů z rýžových nudlí.