INZERCE

Kremrole

Kremrole jsou oblíbeným cukrářským dezertem, který se skládá z křehkého těsta ve tvaru válce naplněného krémovou náplní.

INZERCE

Ingredience

porce
15
  • 1 list křehkého těsta Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 50 g cukru Přidáno do
  • 3 žloutky Přidáno do
  • 2 Lžíce kukuřičného škrobu Přidáno do
  • 1 vanilkový cukr Přidáno do
  • 250 ml šlehačky Přidáno do
  • Cukr moučka pro posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Zahřejte si troubu na 180 stupňů Celsia.

2. Krok

Křehké těsto rozválejte na vále a nakrájejte ho na pruhy o šířce přibližně 2-3 cm.

3. Krok

Pruhy těsta zabalte kolem válečků na kremrole a položte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečte je asi 10-12 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a křehké. Poté je nechte vychladnout.

4. Krok

V hrnci smíchejte mléko, cukr a vanilkový cukr a přiveďte k mírnému varu.

5. Krok

Mezitím ve velké míse smíchejte žloutky a kukuřičný škrob, dokud nedostanete hladkou pastu.

6. Krok

Pomalu přilijte horké mléko do mísy se žloutky a škrobem za stálého míchání.

7. Krok

Přelijte směs zpět do hrnce a znovu přiveďte k varu za stálého míchání. Vařte asi 1-2 minuty, nebo dokud směs nezhoustne.

8. Krok

Přeneste krém do misky a přikryjte jej potravinovou fólií, kterou přitlačíte přímo na povrch krému (tím zabráníte vytvoření škraloupu). Nechte ho zcela vychladnout.

9. Krok

Když je krém zcela vychladlý, do něj opatrně vmíchejte šlehačku.

10. Krok

Křehké kornoutky naplňte krémem a posypte je cukrem moučka.

11. Krok

Hotové kremrole můžete ihned podávat nebo je můžete dát do lednice a nechat je chladit před podáváním. Můžete je také ozdobit trochou čokolády nebo ovocem podle svého výběru. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty