Kremrole
Kremrole jsou oblíbeným cukrářským dezertem, který se skládá z křehkého těsta ve tvaru válce naplněného krémovou náplní.
Ingredience
- 1 list křehkého těsta
- 250 ml mléka
- 50 g cukru
- 3 žloutky
- 2 Lžíce kukuřičného škrobu
- 1 vanilkový cukr
- 250 ml šlehačky
- Cukr moučka pro posypání
Nejnovější letáky
Postup
Zahřejte si troubu na 180 stupňů Celsia.
Křehké těsto rozválejte na vále a nakrájejte ho na pruhy o šířce přibližně 2-3 cm.
Pruhy těsta zabalte kolem válečků na kremrole a položte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečte je asi 10-12 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a křehké. Poté je nechte vychladnout.
V hrnci smíchejte mléko, cukr a vanilkový cukr a přiveďte k mírnému varu.
Mezitím ve velké míse smíchejte žloutky a kukuřičný škrob, dokud nedostanete hladkou pastu.
Pomalu přilijte horké mléko do mísy se žloutky a škrobem za stálého míchání.
Přelijte směs zpět do hrnce a znovu přiveďte k varu za stálého míchání. Vařte asi 1-2 minuty, nebo dokud směs nezhoustne.
Přeneste krém do misky a přikryjte jej potravinovou fólií, kterou přitlačíte přímo na povrch krému (tím zabráníte vytvoření škraloupu). Nechte ho zcela vychladnout.
Když je krém zcela vychladlý, do něj opatrně vmíchejte šlehačku.
Křehké kornoutky naplňte krémem a posypte je cukrem moučka.
Hotové kremrole můžete ihned podávat nebo je můžete dát do lednice a nechat je chladit před podáváním. Můžete je také ozdobit trochou čokolády nebo ovocem podle svého výběru. Dobrou chuť!