Zdroj: claudiio Doenitz from Getty Images
Krémové rizoto s artyčoky
Artyčokové rizoto je bohatý a chutný první chod, který je vhodné připravit v zimních měsících, kdy je sezóna artyčoků. Tato krémová verze je připravena s dobrým parmezánem a hrstí nasekaných vlašských ořechů.
Ingredience
- 320 g Rýže
- 800 g artyčok
- 80 g Nastrouhaný parmigiano reggiano
- 50 g nasekané ořechy
- 1 Cibule
- 1 citron
- 1 litr Zeleninový vývar
- 50 g máslo
- 100 ml bílé víno
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve připravte smaženou cibulku: nakrájejte cibuli a orestujte ji v pánvi s máslem.
Zatímco se cibule smaží, očistěte artyčoky: odstraňte nejtvrdší vnější listy, zkraťte stopku a polovinu srdíčka artyčoku. Očištěné artyčoky vložte do mísy s vodou a citronovou šťávou, aby nezčernaly.
Nakrájejte artyčoky na tenké klínky a přidejte je k osmažené zelenině. Nechte je dusit asi 10 minut, poté přidejte rýži a opečte ji několik minut.
Přelijte bílým vínem a jakmile se alkohol odpaří, přidejte naběračku vývaru. Vaření pokračujte občasným mícháním a přidáváním dalšího vývaru, pokud je to nutné.
Když je rýže téměř uvařená, přidejte parmazán a nasekané ořechy. Dochutíte solí a pepřem a podávejte artyčokový rizoto hodně horké.