INZERCE

Zdroj: claudiio Doenitz from Getty Images

Krémové rizoto s artyčoky

Artyčokové rizoto je bohatý a chutný první chod, který je vhodné připravit v zimních měsících, kdy je sezóna artyčoků. Tato krémová verze je připravena s dobrým parmezánem a hrstí nasekaných vlašských ořechů.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 320 g Rýže Přidáno do
  • 800 g artyčok Přidáno do
  • 80 g Nastrouhaný parmigiano reggiano Přidáno do
  • 50 g nasekané ořechy Přidáno do
  • 1 Cibule Přidáno do
  • 1 citron Přidáno do
  • 1 litr Zeleninový vývar Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • 100 ml bílé víno Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Nejprve připravte smaženou cibulku: nakrájejte cibuli a orestujte ji v pánvi s máslem.

2. Krok

Zatímco se cibule smaží, očistěte artyčoky: odstraňte nejtvrdší vnější listy, zkraťte stopku a polovinu srdíčka artyčoku. Očištěné artyčoky vložte do mísy s vodou a citronovou šťávou, aby nezčernaly.

3. Krok

Nakrájejte artyčoky na tenké klínky a přidejte je k osmažené zelenině. Nechte je dusit asi 10 minut, poté přidejte rýži a opečte ji několik minut.

4. Krok

Přelijte bílým vínem a jakmile se alkohol odpaří, přidejte naběračku vývaru. Vaření pokračujte občasným mícháním a přidáváním dalšího vývaru, pokud je to nutné.

5. Krok

Když je rýže téměř uvařená, přidejte parmazán a nasekané ořechy. Dochutíte solí a pepřem a podávejte artyčokový rizoto hodně horké.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty