INZERCE
Zdroj: Tetiana_Chudovska from Getty Images
Krémová vrstvená kuracie prsia s bramborami
Tento recept je tradiční maďarské jídlo, ve kterém kuře a brambory dokonale splývají v bohaté a krémové smetanové omáčce. Jde o perfektní společnou večeři, která bude všem po chuti.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Kuře
- 600 g kuřecí prsa
- 2 stroučky česnek
- 1 moka lžíce sůl
- 1 moka lžíce mletý černý pepř
Brambory
- 1 kg brambory
Smetanová omáčka
- 2 dl Tučná smetana
- 100 g Sýr
- 1 moka lžíce červená paprika
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Nejprve připravíme suroviny.
2. Krok
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostky a dochutíme česnekem, solí a pepřem.
3. Krok
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
4. Krok
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
5. Krok
Do pekáče vrstvíme kuře a bramborové kostky.
6. Krok
Připravíme omáčku: smetanu ohřejeme, přidáme sýr a koření.
7. Krok
Hotovou omáčku nalejeme na vrstvy kuřete a brambor v pekáči.
8. Krok
Pečeme v předehřáté troubě po dobu jedné hodiny.
9. Krok
Než podáváme, necháme odpočívat 10 minut.