Zdroj: Nicolas Garrat via Getty Images
Krémová pórková zeleninová příloha 3 přísady
"Pórkový krém je krásný a chutný recept, který jsem v rodině dělala mnohokrát. Nabízí krémovou konzistenci v kombinaci s jedinečnou chutí pórku. Snadno se připravuje a je skvělou přílohou k masu nebo rybě. Díky jemné smetanové konzistenci a jemné cibulové chuti pórku se tento krémový pórek doslova rozplývá na jazyku.
Ingredience
- 2 Bary Pór (pórek)
- 2 Tablespoon máslo
- 200 ml Cream
- sůl a pepř podle chuti
- 1 Štipka Muškátový oříšek
Nejnovější letáky
Postup
Přípravu krémového pórku začněte důkladným omytím pórku. Doporučuji ho podélně rozříznout na polovinu a opláchnout pod tekoucí vodou, abyste odstranili veškeré nečistoty a písek. Poté jej nakrájejte na tenké plátky.
Ve středně velkém hrnci rozpusťte máslo. Dbejte na to, aby se máslo nepřipálilo - ideální je střední teplota.
Přidejte nakrájený pórek a smažte ho na másle, dokud nezměkne a nezprůsvitní. Asi 10 minut. Z dlouholeté zkušenosti vím, že to velmi ovlivní chuť.
Přilijte smetanu a směs nechte na mírném ohni vařit 10 minut nebo dokud nezhoustne. Občas ji promíchejte, aby se nepřipálila.
Nakonec ji osolte, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem. Nezapomeňte pórek znovu a znovu ochutnat, protože pepř a muškátový oříšek mohou být velmi dominantní.
Pórkový krém si vychutnejte horký a čerstvý z hrnce. Skvěle se hodí k mnoha hlavním jídlům nebo si ho můžete jednoduše vychutnat s křupavým chlebem. Dobrou chuť!