INZERCE
Zdroj: FB: Zjedz ma
Křemová česneková polévka v chlebovém bochníku
Představujeme tradiční křemovou česnekovou polévku ze slovenské kuchyně, podávanou v chlebovém bochníku.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 kus Chléb
- 5 kus stroužky česneku
- 1 kus velká cibule
- 50 g máslo
- 3 pl mouka hladká speciální
- 1 l Bujón
- 200 ml smetana na vaření
- 1 kus vejce
- 1 čl mletý černý pepř
- 1 čl sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Příprava chleba: Rozřežte vrch bochníků. Vydlabejte střed bochníku tak, aby zůstala stěna cca 1,5cm. Střed a vrch chleba pokrájejte na drobné kostky a opečte v troubě dozlatova.
2. Krok
Příprava česnekové polévky: Na másle orestujte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte mouku a míchejte, dokud nezačne zhnědnout. Postupně přilévejte vývar a míchejte, aby nevznikly hrudky.
3. Krok
Do polévky přidejte smetanu na vaření, vejce, sůl a koření podle chuti. Polévku nechte ještě chvíli povařit.
4. Krok
Polévku naléváme do bochníků chleba. Na vrch přidáme opečený chléb a podáváme.