INZERCE

Zdroj: FB: Zjedz ma

Křemová česneková polévka v chlebovém bochníku

Představujeme tradiční křemovou česnekovou polévku ze slovenské kuchyně, podávanou v chlebovém bochníku.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 kus Chléb Přidáno do
  • 5 kus stroužky česneku Přidáno do
  • 1 kus velká cibule Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • 3 pl mouka hladká speciální Přidáno do
  • 1 l Bujón Přidáno do
  • 200 ml smetana na vaření Přidáno do
  • 1 kus vejce Přidáno do
  • 1 čl mletý černý pepř Přidáno do
  • 1 čl sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Příprava chleba: Rozřežte vrch bochníků. Vydlabejte střed bochníku tak, aby zůstala stěna cca 1,5cm. Střed a vrch chleba pokrájejte na drobné kostky a opečte v troubě dozlatova.

2. Krok

Příprava česnekové polévky: Na másle orestujte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte mouku a míchejte, dokud nezačne zhnědnout. Postupně přilévejte vývar a míchejte, aby nevznikly hrudky.

3. Krok

Do polévky přidejte smetanu na vaření, vejce, sůl a koření podle chuti. Polévku nechte ještě chvíli povařit.

4. Krok

Polévku naléváme do bochníků chleba. Na vrch přidáme opečený chléb a podáváme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty