INZERCE
Křehké sněhové pusinky
Cukrové pusinky, jak je dělám já.
INZERCE
Ingredience
porce
30
- 5 kus vaječné bílky
- 320 g moučkový cukr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Bílky vyšlehejte s moučkovým cukrem ve vodní lázni. Cukr přidávejte postupně. Já jsem ho přidala 4x a šlehala do tuhé konzistence.
2. Krok
Ušlehanou bílkovou směsí naplňte cukrářský sáček nebo klasický mikrotenový sáček, odstřihněte špičku a tvořte pusinky přímo na plechu s pečicím papírem. Velikost pusinek je na vás. Já jsem ty své udělala o průměru asi 2 cm. Pusinky pečte/sušte při teplotě 90 stupňů po dobu 50-60 minut. Poté troubu vypněte a při pootevřených dvířkách pusinky asi 10 minut sušte. Pokud chcete mít pusinky barevné, stačí do vyšlehané směsi kápnout potravinářské barvivo.